Léteznek még élvezhető internet nélküli játékok?

Léteznek még élvezhető internet nélküli játékok?

Tudom-tudom jó a kérdés és erősen töröd a fejed, hogy a videojátékok uralta világban miről is beszélek. Volt már veled olyan, hogy internet nélkül töltöttél el egy napot, mert esetleg meghibásodás történt vagy ne adja Isten elfelejtetted befizetni a számlát? Mit csináltál? Persze azon kívül, hogy erősen pánikoltál és szidtad magad vagy a rendszert. Valld be őszintén azért az első sokkhatás és sarokban sírás után azért találtál lehetőségeket. Bármilyen elképzelhetetlen bizony van élet internet nélkül is, sőt nagyon jól eltölthető ez az idő. Készültem neked egy kis gyűjteménnyel az ilyen esetekre, no meg persze azokra is, hogy ha úgy döntenél kicsit detoxikálod magad és offline töltesz pár csodálatos órát. J

Tehát nincs egyéb dolgod, mint az itt olvasott hasznos infókat biztos helyre tenni, hogy ha beüt a krach legyen mihez nyúlni. Csoportosítottam is őket, hogy még könnyebben tudj tájékozódni és megtaláld, hogy egyes területeken, melyek a legjobbak.

A legjobb társasjátékok:

 • Monopoly
 • Aktivity
 • A Mars Terraformálása
 • Fedőnevek

A legjobb kártyajátékok:

 • UNO
 • SOLO
 • Aranyásók
 • Dixit

A legjobb mozgásos játékok:

 • Foci
 • Kosarazás
 • Tollas
 • Kidobós

A legjobb csapatépítő játékok játékszabállyal:

 • Hol a kapu?: A csoporttagok körben állnak, egy embert kimegy, a többiek addig megbeszélik, hogy hol lesz a kapu, melyik két csoporttag között. A kint levőt behívjuk, az a feladata, hogy meg kell találnia a kaput. Senki sem szólalhat meg. Szemkontaktus felvételével próbálják meg a kapu őrei hívogatnia a játszót, a többiek pedig szemmel taszítani kell maguktól. Arcjáték nincsen! A játékos háromszor próbálkozhat, ha nem sikerül újra kezdődik a játék. FONTOS a csönd!
 • Láthatatlan karmester: Ki irányítja a mozgást? Egy résztvevőt kiküldünk a teremből, a többiek körben állnak. Ezután a bent maradók választanak egy mozgásirányítót, az ő mozdulatait fogják a későbbiekben minél pontosabban utánozni. Az irányító mindenféle mozdulatot tehet, csak arra kell figyelnie, hogy a többiek számára követhető tempóban tegye ezt. A kitaláló feladata, hogy a csoport együttes mozgását figyelve megnevezze az irányítót. Ha sikerül neki akkor az irányítóból kitaláló lesz, ha nem akkor még egy körre marad kitaláló.
 • Beugró: Egy szituációt elkezdenek ketten eljátszani, majd amikor a játékvezető azt mondja, hogy stop szoborrá változnak. Egy harmadik fél valamelyik fél mozdulatába belehelyezkedik és szituációt váltva folytatja.

Most már te is látod, hogy nincs veszve semmi, ha egy kicsit offline működsz ugye? 🙂

Hiszen ki ne élte volna át az UNO partyk felejthetetlen hangulatát, ahol nem számít család vagy barátság, ha jön a +4-es akkor nincs megállás. Vagy a szabadban eltöltött idő a különböző mozgásos játékokkal. Egy kis foci vagy tollas és máris megvan a felszabadult hangulat, mozogni pedig mindig jó.

Annyira zseniális feleleveníteni ezeket az emlékeket, hogy mennyi lehetőségünk volt régen is csak az online szféra annyira kinyitotta a világot, hogy közben egy másikat teljesen bezárt. Bizony az igazi kapcsolódások világát, azt, amikor úgy ültél le a barátaiddal, hogy semmi nem zavart meg és át tudtad adni magad az adott pillanatnak, mert nem zavart meg 6 üzenet vagy 3 e-mail.

Szerencsére nincs veszve semmi, ugyanis újra átélhetjük ezeket a csodálatos és felszabadító pillanatokat júliusban a Camp offline táborban. Hiszen ez az a hely, ahol 5 teljes napig offline létezel, és végre újra átéled a minőségi kapcsolódás lehetőségét, lehetsz igazán gyerek, mozoghatsz, fejlődhetsz, és ami a legjobb, hogy mindezt teljesen őszintén és zavartalanul. További fontos információk a táborral kapcsolatban az alábbi linken érhetőek el: www.campoffline.info

Légy részese a nyár legjobb eseményének, mert mindenkinek szüksége van egy kis digitális detoxra.

Dorn Eszter

Write a comment

Top