Mi történik, ha nem vagy online?

Képzelj el egy helyet, ahol majd egy héten át nem használsz semmilyen kütyüt, nem kapcsolódsz a világhálón az emberek tömegéhez, a hírek tömkelegéhez, hanem csak ott vagy. Itt és most.

Képzelj el egy helyet, ahol nincs óra, nem tudod, hogy mennyi az idő, és a negyed nyolc vagy a háromnegyed kettő meg a fél tizenegy után öt perccel helyett, van napfelkelte, meg most ébredtem fel, meg kezdek éhes lenni idő, meg uh de jó volt ez az együtt táncolás, kár, hogy vége idő, de holnap délután megismételhetjük, és onnan tudjuk, hogy délután van, hogy elkezd alább szállni a nap, van sötétedés idő, meg van, uh most már álmos vagyok, elmegyek aludni idő.

Egy olyan hely, ahol értelmét veszti mérni a dolgokat. Nem kell fejben tartani, hogy mit adtál, mert úgyis vissza fogod kapni, amire szükséged van, mert aki mer kérni, annak úgyis adnak. Aki zörget, annak ajtót nyitnak, aki keres, az pedig úgy is talál, és ehhez nem kell iránytű meg google maps meg minden féle applikáció, ott vannak körülötted az emberek, illetve nem vonja el semmi a figyelmedet a belső hangról, hogy megtaláld.

Képzelj el egy ilyen helyet, ahol megtapasztaljuk milyen a saját mértékeink a saját igényeink, vágyaink és értékrendünk szerint élni, újra rátalálva arra a bizonyos belső hangra, a lélek útjára és a józan paraszti észre.

Olyan dolgok fognak ott valószínűleg létrejönni, megtörténni, amit el sem tud az ember a jelenlegi állapotában képzelni. És azt is elmondtam, hogy mivel nem fogod tudni mérni az időt, azt fogod érezni, hogy ez az egy hét olyan volt, mint egy év hogy annyi dolog történt ez alatt a hét alatt, mint máskor egy év alatt. Annyi emberrel találtunk egymásra, annyi őszinte beszélgetés folytattam le, annyira el mertem engedni az engem gátló mintákat, annyira felszabadult tudtam lenni és kiadtam magamból, ami már rég ülepedett, és végre meg tudtam látni önmagamat, mások is meglátták az igazi énemet, és egy annyira áldásos állapotban voltam, hogy bárcsak mindennap ilyen lenne.

Ezt az élményt kívánom nektek is, és ezt az élményt fogjuk közösen megtapasztalni kétszázan.

 

Write a comment

Top